Fire super netezite din aliaj de memorie nichel-titan
Fire super netezite din aliaj de memorie nichel-titan
Vorbeste acum
Detalii produs

Fire super netezite din aliaj de memorie nichel-titan

Aliajul Ni-Ti, numit și fir de nitinol, este amestecul de titan și nichel, unde cele două elemente sunt prezente în procente atomice egale Ni: Ti = 55: 45% în greutate.

Are în principal două proprietăți: efectul memoriei de formă și superlasticitatea. Desigur, memoria de formă este capacitatea sârmei niti de a suferi deformarea la o temperatură, apoi își recuperează forma originală, sub formă, la încălzirea peste "temperatura de transformare". Dar superlasticitatea apare la un interval îngust de temperaturi, chiar peste temperatura de transformare a acestuia, în acest caz, nu este necesară încălzirea pentru a determina recuperarea formei subformate.

Produsele principale sunt placa de aliaj NiTi, sârmă de aliaj NiTi;

Niti forma de memorie aliaj - tub fin
Domenii de aplicare: medical, aviație, electronică, industria marină, industria petrochimică, industria de război, automobile și alte componente ale instrumentelor de precizie.

  • Nitinolul este de asemenea popular în ramele de ochelari extrem de rezistente. De asemenea, este utilizat în unele arcuri mecanice de ceas.

  • Poate fi utilizat ca sistem de control al temperaturii; deoarece își schimbă forma, poate activa un comutator pentru a controla temperatura.

  • Este utilizat în tehnologia telefonului mobil ca antenă retractabilă sau boom microfon, datorită naturii sale de memorie extrem de flexibile și mecanice.

  • Este folosit în unele produse inedite, magii pentru a demonstra puteri „psihice”, deoarece lingura se va îndoi singură atunci când este folosită pentru a agita ceaiul, cafeaua sau orice alt lichid cald.

  • Poate fi, de asemenea, utilizat ca fire care sunt utilizate pentru localizarea și marcarea tumorilor la sân, astfel încât operația următoare să fie mai exactă.


Anchetă