Analiza performanței anodului de titan și a metalului din titan

1. Rezistență bună la temperaturi scăzute

Aliajele de titan cu temperatură joasă reprezentate de aliajele de titan TA7 (ti-5al-2.5sn), TC4 (ti-6al-4v) și ti-2.5al-1.5mo, rezistența lor crește odată cu scăderea temperaturii, dar plasticitatea lor se schimbă puțin. Păstrând o ductilitate și rezistență bună la -196-253 ℃, evitând fragilitatea rece a metalului, este un material ideal pentru containere criogenice, rezervoare de depozitare și alte echipamente.

titanium anode

2. Performanțe puternice anti-amortizare

Comparativ cu oțelul și cupru, titanul are cel mai lung timp de atenuare a vibrațiilor după vibrații mecanice și vibrații electrice. Această proprietate a titanului poate fi utilizată ca furculiță, componentă de vibrație a concasoarei cu ultrasunete medicală și film de vibrație a difuzorului audio avansat.


3. Nemanetic și netoxic

Titanul este un metal non-magnetic, într-un câmp magnetic mare nu vor fi magnetizate, țesuturile și sângele corpului non-toxice și umane au o bună intermiscibilitate, astfel utilizate de câmpul medical.


4. Modul elastic redus

Modulul elastic al titanului este de 106,4 GMPa la temperatura camerei, 57% din cel al oțelului.


5. Performanța inspiratorie

Titanul este un metal chimic care reacționează cu multe elemente și compuși la temperaturi ridicate. Inspiratia din titan se refera mai ales la temperatura ridicata cu carbon, hidrogen, azot, reactie de oxigen.


6. Densitate mică, intensitate ridicată

Densitatea titanului este de 4,51g / cm3, mai mare decât aluminiul și mai mică decât oțelul, cuprul și nichelul, dar rezistența specifică a titanului este în partea de sus a metalului.


7. Rezistența la coroziune

Titanul este un metal foarte activ, potențialul său de echilibru este foarte scăzut, în tendința de corodare termodinamică medie. Acest lucru se datorează faptului că titanul și oxigenul au o afinitate deosebită, în aer sau în mediul care conține oxigen, suprafața de titan produce o peliculă densă, puternică, de oxidare inertă, pentru a proteja matricea de titan de coroziune. Chiar și uzura mecanică se poate vindeca sau regenera. Acest lucru indică faptul că titanul este un metal cu o puternică tendință de pasivare. Pelicula de oxid din titan cu temperatura medie sub 315 maintains menține întotdeauna această caracteristică.


Pentru a îmbunătăți rezistența la coroziune a titanului, tehnologii de tratare a suprafeței, cum ar fi oxidarea, electroplarea, pulverizarea cu plasmă, nitridarea ionilor, implantarea cu ioni și tratamentul cu laser au fost dezvoltate pentru a îmbunătăți efectul protector al filmului de oxid de titan și a obține rezistența la coroziune dorită. efect. O serie de titan-molibden, titan-paladiu, titan-molibden-nichel și alte aliaje de titan rezistente la coroziune au fost dezvoltate pentru a satisface nevoile materialelor metalice în producția de acid sulfuric, acid clorhidric, soluție de metilamină, clor de temperatură ridicată și umiditate. gaz și clorură de temperatură ridicată. Aliatul de molibden titaniu-32 este utilizat în turnarea de titan, iar aliajul de nichel-0,3 molibden-0,8 este utilizat în mediul în care deseori se produce coroziunea sau coroziunea de fiting sau echipamentul din titan este parțial utilizat cu aliaj de paladiu-0,2.


8. Rezistență bună la căldură

Noul aliaj de titan poate fi utilizat pentru o lungă perioadă de timp la temperatura de 600 ℃ sau mai mare.


9. Rezistența la tracțiune este aproape de rezistența la randament

Această proprietate indică faptul că raportul de rezistență la flexiune (rezistență la tracțiune / randament) este ridicat, iar deformarea plastică a materialului din titan este slabă. Deoarece raportul dintre limita de randament și modulul elastic al titanului este mare, capacitatea de rezervă a titanului este mare.


10. Performanțe bune de transfer de căldură

Deși conductivitatea termică a titanului este mai mică decât cea a oțelului carbonic și a cuprului, datorită rezistenței excelente la coroziune a titanului, grosimea peretelui poate fi redusă mult, iar metoda de transfer de căldură între suprafață și abur este condensarea, reducând grupa de căldură, suprafața fără scalare poate reduce, de asemenea, rezistența termică, făcând îmbunătățirea semnificativă a performanței transferului de căldură din titan.